Cursus/Module: Reis door de Chakra’s

Leer over energiewerk, de 7 basischakras en de 5 elementen (aarde, water, vuur, lucht, ether) vanuit de yogafilosofie door ze ‘aan den lijve’ te ervaren. Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

1. Muladhara     : Stuitchakra – gronding, basisbehoeften, materie
2. Svadisthana  : Navelchakra – emoties, creativiteit, seksualiteit
3. Manupura     : Zonnevlecht chakra – wilskracht, discipline, focus, doelen, ego
4. Anahata         : Hartchakra – compassie, mededogen, (zelf) liefde
5. Visshuddi      : Keelchakra – expressie, loslaten, vergeven
6. Ajna                : Voorhoofdchakra – innerlijk zien, intuïtie
7. Sahasrara      : Kruinchakra – hoger bewustzijn, wijsheid, direct weten

Voor beginnende en gevorderde yogabeoefenaars, (aankomende) yoga docenten, trainers en coaches die meer verdieping zoeken in relatie tot zichzelf, de ander, werk, groepen, de wereld. Mensen met ‘life spirit’ die graag meer willen leren over de psychologie en filosofie en wat prana – vitale levensenergie –  betekent voor ons welzijn en gezondheid.

We doorlopen de 7 basischakras in 10 bijeenkomsten (om de week) op hun betekenis, grondprincipes en kernkwaliteiten. We onderzoeken hoe deze energiewielen impact hebben op ons leven tot nu toe en hoe je ze als kwaliteiten in je leven in kunt zetten om te  ‘ontwaken’ en om te groeien in bewustZijn.

De inwerking van deze energiecentra (wielen) hebben grote invloed op onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele ontwikkeling en alle levensgebieden vanaf onze geboorte tot aan onze fysieke dood.

Het is een uitnodiging om je eigen gronding (aarding) te onderzoeken, contact te maken met hechtingsdynamieken, het verwonderende kind in jezelf wakker te maken en leren om weer vreugdevol te spelen en genieten. Je leert negatieve emoties om te zetten in creatieve expressie, jezelf uit te drukken en vanuit liefde te handelen. Ook creativiteit en seksualiteit krijgen aandacht, net als discipline, focus en doelen in je leven.

We gaan ervaren dat het ego niet weg hoeft maar dat je deze in dienst kunt stellen van het hart. De zachte, vriendelijke en compassievolle hartskwaliteiten waar je heerlijk op mag drijven, zodat vergeving als een natuurlijke beweging in en uit je stroomt. Allemaal bedoeld om tot waarachtige expressie te komen van jezelf op een hartvolle manier.

De laatste twee chakra’s maken we contact met visualisaties, innerlijk zien, intuïtie en de stilte van gewaarzijn. Met veel ruimte en aandacht voor meditatie, onze innerlijke leefwereld en het ervaren van eenheidsbewustzijn.

We beoefenen Hatha en Raja yoga, meditatie (zit, wandel, dans), lichaamswerk, mantras zingen en ademwerk. Daarnaast krijg je iedere les een uur les in filosofie/wijsbegeerte

Wil jij je daarmee verbinden en meer leren over de chakras? Je bent van harte uitgenodigd. Deze cursus is tevens een module van de basisopleiding Raja Yoga en wordt afgesloten met een certificaat. Om het certificaat te ontvangen, dien je ook 25 yogalessen gevolgd te hebben in dezelfde periode.

Een aanrader ter verdieping in jezelf als je yogaboefenaar bent!

DATA 2020
Startdatum: 16 januari
13 en 20 februari
13 en 27 maart
17 april (onder voorbehoud)
1, 15 en 29 mei
12 juni

LOCATIE:
GAIA House of Yoga, Giraffeweg 12 in Almere

DOCENT
Monique van der Heijden

KOSTEN
€ 495,—

Inschrijven voor de cursus Reis door de Chakras

    Ik schrijf me in voor:

    Lees hier het Privacy Statement