Uit volle borst zingen

Wist je dat het gezegde ‘uit volle borst zingen’ zoveel meer opent dan alleen je mond en zoveel meer vrijlaat dan alleen geluid?

 

Het opent je keelchakra en dat betekent dat je ruimte geeft aan dat wat gehoord wil worden in jou. 

 

Is het voor jou een drempel om hardop te zingen of uit te spreken wat er in je leeft? Ben je bang om anderen te kwetsen of jezelf? Bang om niet gehoord te worden of dat jouw woorden verkeerd uitgelegd worden, zit er schaamte? Voor wat? Als jij die weerstand herkent? Observeer dan eens de spanning die het oproept in je lijf, je gedachten erover ‘ik kan niet zingen’, ‘ ik zing vals’ zijn enkel saboterende gedachten om je weg te houden bij wat er werkelijk onder zit. 

 

Herken je dit? Wat is de werkelijke reden waardoor de rem erop gaat en je keel op slot? 

 

Je stem laten gelden betekent dat je kwetsbaar mag zijn en dat voelt eng. Je zingt waarschijnlijk alleen onder de douche of in de auto…maar dat is ook prima. Hard en luid! Je stem bevrijden.

 

Door de trilling opent er een kanaal dat in directe verbinding staat met je emoties in je onderbuik, het tweede chakra. Door de energiestroom weer vrij te maken van dat wat vastzit, gaat je lichaam meer ontspannen en kom je direct in flow met jezelf. 


Aum of Om is de mantra en oerklank van onze schepping. Door het herhalende patroon wordt je systeem tot rust gebracht. Er zijn vele mantra’s met een bepaalde trilling en klank en betekenis waar je je mee kunt verbinden om heling te brengen in jezelf.

 

Dus mijn uitnodiging aan jou…zing je hoogste lied eens vandaag! Zet een mantra op,of een liedje dat je leuk vindt en zin hardop mee.

 

Durf te stralen, durf te falen, niet overnadenken, gewoon je hoogste lied zingen! 

Blog: Monique van der Heijden