Cursus: Yama’s en Niyama’s

Raja Yoga, de klassieke Koninklijke yoga en het 8-voudig pad van Patanjali.

Het pad naar Zelfrealisatie

Leven volgens de 10 morele levensprincipes uit de yogafilosofie. In 10 weken je persoonlijke en spirituele ontwikkeling een boost geven en fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel ’ontwaken’ door Yoga, Meditatie en Wijsbegeerte. Je leert hier de Yamas en Niyamas toe te passen in de dagelijkse praktijk. In relatie tot jezelf, de ander, de wereld, het universum.

Voor alle yogabeoefenaars en/of (aankomende) yogadocenten die verdieping zoeken in zichzelf en bereid zijn tot zelfreflectie, nieuwsgierig en open voor transformatie. Je maakt hier een innerlijke reis als waarnemer van het waargenomene.

Deze module is onderdeel van de basisopleiding Raja Yoga en vormt samen met Module 2: Reis door de Chakra’s en Module 3: de Yogasutra’s van Patanjali, een volwaardig gecertificeerde basisopleiding van de 3-jarige docenten opleiding Raja Yoga. Het biedt tevens de grond voor alle andere yogaopleidingen en ook als je geen docent wilt worden, geef je jezelf hiermee een prachtig cadeau.

Wat zijn de Yama’s en Niyama’s?
 De Yama’s en Niyama’s vormen de eerste twee onderdelen van het 8-voudige pad van Patanjali, die richting geven aan jezelf en het leven dat je leidt.

YAMA’s

Hoe gedraag je je ten opzichte van de buitenwereld, hoe gaan we met elkaar om? Niet alleen in relaties met mensen maar ook met dingen, dieren, de natuur, kortom de buitenwereld. Het werkt vanuit zachtheid en liefde voor elkaar en dit geldt voor ieder evend wezen, waar ook ter wereld.

Dit is een ware uitdaging voor onze egostruktuur en een zeer uitzuiverende manier van ons menszijn op weg Liefde. De weg van hoofd naar hart.

1. Ahimsa: geweldloosheid
2. Satya: waarheidslievendheid
3. Asteya: niet stelen
4. Brahmacharya: soberheid, seksuele zelfbeheersing
5. Apirigraha: begeerteloosheid

NIYAMA’s

De tweede stap van het achtvoudige yogapad bestaan uit de vijf niyama’s. Je hebt net gelezen dat de eerste stap zich richt op de buitenwereld. De Niyama’s richten zich op jou en de bevrijding van egostrukturen, de verbinding met het ‘hoger Zelf’ op weg naar Zelfrealisatie.

1. Saucha: zuiverheid
2. Santosha: tevredenheid
3. Tapas: zelfdiscipline en vurige inzet
4. Svadhyaya: zelfstudie, studie van het Zelf
5. Isvara pranidhana: overgave aan de Goddelijke bron

DATA
Startdatum: vrijdag 5 maart 2021

TIJD
14.00-17.00 uur

KOSTEN
€ 495,- voor 10 lessen van 3 uur

Locatie: GAIA House of Yoga
Docent: Monique van der Heijden

INTAKEGESPREK

Mocht je interesse hebben, dan kom ik graag in gesprek met je. Schrijf je hieronder vrijblijvend in en ik zal persoonlijk contact met je opnemen om een afspraak te maken voor een intakegesprek (meer informatie). Je kunt mij ook bellen: 06-11135566

Namasté 🤎 Monique

Inschrijven voor Cursus: Yama’s & Niyama’s

    Ik schrijf me in voor:

    Lees hier het Privacy Statement

    Yogalessen