De Kracht van Intenties


Blog: Monique van der Heijden

We naderen het nieuwe jaar en in de Westerse wereld wordt er dan gewoonte getrouw ‘iets’ met goede voornemens gedaan. Met de nadruk op ‘iets’ want in de praktijk komt er meestal niks van terecht. Het mist haar ware bezieling en betekenis. Een voornemen is niet hetzelfde als proberen. Proberen brengt geen heil in je leven omdat er een direct ontsnappen (mindf*ck) in verwerkt zit. Het mist de werkelijke bereidheid, wilskracht en doorzettingsvermogen ofwel de handeling die nodig is om iets te creëren. En dat start met de innerlijke bereidheid om werkelijk te willen veranderen. Je bewust worden van jouw  ‘voedende of juist saboterende’ gedachten hierover.

Binnen de yoga doen we niet aan goede voornemens maar noemen we het liever zaadgedachten of intenties. Zoals je zaad plant in vruchtbare grond om te laten ontkiemen, zo plaats je ook een intentie in het gezonde deel van jezelf om tot manifestatie te komen. Het zaad van jouw gedachten is hiervan de bron. Negatieve gedachten, twijfel, angst en machteloosheid zullen je daar niet bij helpen. Dat is geen vruchtbare grond. Verlangen, hoop, vertrouwen liefde en aandacht wel. Zaadjes geef je water om te groeien. De juiste temperatuur, omstandigheden, zonlicht, warmte en liefde. Intenties geef je alle aandacht om te realiseren. Het is binnen de yogafilosofie een belangrijk onderdeel van Zelfrealisatie.

Quote: Intentie is het zaad van alle creatie. Wanneer je een waarachtige ‘mindset’ hebt om iets te doen, iets te bereiken en/of iets te creëren, is het bijna zeker dat je ook slaagt. Roy Martina

Door het stellen van een één puntige gerichtheid (focus) richt je zowel je bewuste als onbewuste geest op hetzelfde doel en heb je de bereidheid om alles te doen wat nodig is om jouw intentie te doen slagen. Er bestaat niets krachtiger dan een intentie. Intentie is het zaad van alle creatie in de natuur en in de wereld. Het is de drijvende kracht voor je hoger bewustzijn en de weg naar jouw ware authentieke aard.

Namasté Monique