Workshop: LevensKunst in Beweging

Een prachtige reis door, voor en met jezelf en gelijkgestemden om te ‘ontwaken’ in bewustzijn en weer thuis te komen in wie jij ten diepste bent.

Kies uit 10 levensthema’s

Aan de hand van 10 levensthema’s die staan voor de ‘Circle of Life’ bieden we een inspirerend, lichaamsgericht en kleurrijk programma voor mensen op het bewustzijnspad. Ieder thema uitnodigt je uit om de kwaliteit van jouw leven te onderzoeken, transformeren en naar een hoger plan te tillen. Je kunt ze als losse workshops volgen of ze allemaal doen en je verbinden met de jaargroep.

1. De Kunst van Bestaan ~ 1e chakra, gronden. We maken contact met onze oorsprong. Wie Ben IK. Waar was je voordat je geboren werd? Aanvaarden van bestaan. Leef jij in verbinding met je bestaansrecht? Wat is de grond van jouw bestaan en hoe verbind jij je daarmee? Hoe geef je vorm aan je bestaan?

2.  De Kunst van Relaties ~ 2e chakra, emoties, intimiteit, seksualiteit. Alles is relatie. Zonder ik geen jij en omgekeerd. Het is een universele natuurwet dat elk deeltje onderdeel uitmaakt van het grote geheel. We onderzoeken verscheidene relatiedynamieken, zoals de balans tussen geven en ontvangen, present zijn / blijven in contact.

3. De Kunst van Authenticiteit ~ 3e chakra, innerlijke kracht. Hoe authentiek zijn we eigenlijk? Welke maskers zetten we op? Hoe tonen we ons (aan onszelf, de ander, God). Hoe wil je gezien worden? Wat is jouw plek in dit leven? Heb je deze plek ooit aangenomen of toegewezen gekregen? Is het je authentieke plek of je ego-plek die ergens is scheefgegroeid? We maken contact met onze authentieke oorspronkelijke IK-BEN kracht.

4. De Kunst van Liefde ~ 4e chakra. Verzachten in het hart, gelijkmoedigheid, compassie en mededogen. De dans van liefdevolle toenadering. Wat is het verschil tussen voorwaardelijke en onvoorwaardelijke liefde? Waarin schuilt de liefde voor onszelf en waar laten we ons nog leiden door de ‘criticus/super-ego? We onderzoeken de weg naar gezonde Zelfliefde, de liefdevolle relatie met onszelf en de ander, die aanvaard, hartsvol en oordeelloos aanwezig kan zijn bij alles, ongeacht wat. De neutrale hartspositie innemen.

5. De Kunst van Vertrouwen ~ Kunnen we vertrouwen op het geloof in de basale goedheid der dingen? Vertrouwen op jezelf is vertrouwen in het Leven en omgekeerd. Angst houdt ons weg van vertrouwen. We maken contact met onze dromen en verlangens en onderzoeken hoe we deze kunnen manifesteren vanuit moeiteloosheid. Moeiteloosheid is het pad van Levenskunst.

6. De Kunst van Communicatie ~ 5e chakra. Keel. Kun je expressie geven aan wat er in je leeft? We oefenen in afstemmen op elkaar en diep luisteren om onze innerlijke JA en Nee te kunnen horen. We laten letterlijk onze stem horen en ons lichaam spreken in de taal die ons het beste past.

7. De Kunst van Loslaten ~ Als je niets vasthoudt, hoef je ook niets los te laten. Makkelijker gezegd dan gedaan als je nog vast grijpt aan gewoontepatronen en overlevingsmechanismen die jou niet langer dienen. Met andere woorden: “Loslaten is anders vastpakken.” We gaan aan de slag met hechtingsmechanismen.

8. De Kunst van Intuïtie ~ 6e chakra. Voorhoofd, pijnappelklier, Visie, innerlijk zien. Leven vanuit Intuïtie is de weg naar innerlijk meesterschap over je leven en het ontwikkelen van siddhi’s.  Middels visualisatie, energetisch werk en familieopstellingen laten we onze intuïtie spreken en stellen we ons open voor transcendente ervaringen. Onderscheid tussen voorgevoel (2e chakra) en intuïtie (6e chakra).

9. De Kunst van Zijn ~ 7e chakra. Kruin, direct weten. Zijn is het tegenovergestelde van Doen. Hoe keer je terug naar de oorspronkelijk staat van ZIJN: being a human being in plaats van being a human doing? Meditatie en oefeningen in gewaarzijn is de weg naar leven in overgave aan dat wat is. Tai Chi, Qi Qong, Stilte, Ruimte, Kalmte, Presentie, Helderheid. Contact met onze Goddelijke Bron, Zijn.

10. De Kunst van Sterven ~ Wat is sterven? Het einde van het Leven of een poort naar een nieuw begin? We maken de cirkel van deze 10-daagse reis door het leven rond, door stil te staan bij het onvermijdelijke sterven in een meditatieve Yoga Nidra reis terug naar de geboorte en ‘beyond’. We eindigen de jaargroep door het leven te vieren. Hier en Nu!

Kwaliteit van leven is het meest waardevolle geschenk dat je aan jezelf kunt geven en ontvangen.

Werkvormen

LevensKunst in Beweging bestaat o.a. uit Lu Yong en Chakra yoga, dans, krijgskunst (Tog Chöd met het zwaard), diverse vormen van meditatie, (emotioneel) lichaamswerk, Zijnsorientatie en familie opstellingen (systemisch werk)

Wij bieden LevensKunst in Beweging aan als losse workshopdagen, retraite weekend en/of weekprogramma en als jaargroep. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden of kijk in de agenda.

Tarieven

Losse workshop € 125,- pp (hele dag, verschillende locaties)
Jaargroep € 1.250,- pp (10 zaterdagen, vaste locatie)
Weekendretraite en weekretraite (op aanvraag, afhankelijk van de locatie)

Organisaties, bewustzijnscentra en yogascholen kunnen ons ook boeken voor maatprogramma’s LevensKunst in Beweging.

Monique van der Heijden

Monique heeft een kleurrijke achtergrond in het begeleiden, coachen, trainen en opleiden van mensen. Op gebied van persoonlijke ontwikkeling, creativiteit, bewustzijn en spirituele groei. Ze heeft zich lange tijd bewogen in de dans- en theaterwereld. 15 jaar geleden gooide ze het roer om na een burn-out en verdiepte zich in biodanza, yoga, meditatie en Zijnsorientatie. Ze volgde 6 jaar de opleiding tot Raja Yogadocent, specialiseerde zich in de Chakra’s, Filosofie en Wijsbegeerte. Als intuïtief systemisch coach helpt ze mensen bij trauma en het helen van innerlijke kindstukken.

Het is haar verlangen om in de wereld van vandaag mensen te helpen hun eigen ‘grond’ en essentie weer te vinden door levenskunst te beoefenen!

Missie: Jou je vrije vleugels te laten uitslaan waar je ze ooit ingevouwen hebt om ergens in te passen. Thuiskomen in Zijn wie je ten diepste bent!

Co-creator Janet Kunst

Janet kwam in 2008 in aanraking met het Tog Chöd  het Zwaard van Wijsheid: een bewegingsvorm die geworteld is in het Tibetaanse Boeddhisme. De filosofie erachter maakte haar bewust van de twee basale patronen die ons weghouden van levensvreugde en geluk: Vastgrijpen aan verwachtingen in de toekomst en het wegduwen van angsten uit het verleden. Hier continu bewust van zijn vormt de basis voor haar eigen Levenskunst.  Omarmen en aanvaarden wat IS en doorsnijden van gehechtheid aan wat ons niet langer dient. Janet geeft ook les in Lu Jong Healing Yoga en Tibetan Shamatha Meditatie. Binnen haar eigen praktijk bied ze Tibetaanse Kum Nye massages en begeleid ze mensen via systemische coaching. Het is

Missie: Jou laten ervaren hoe krachtig je bent als je op je PLEK staat. Niet alleen in je lichaam, ook binnen je familie, vrienden, werk en in de wereld.


Aanmelden LevensKunst in Beweging

    Ik schrijf me in voor:

    Lees hier het Privacy Statement