Missie

MoYoKi
Monique van der Heijden

Mijn talent ligt in het lesgeven, begeleiden, trainen en coachen van mensen. Om vanuit oprechte aandacht en bewustzijn mensen in beweging te brengen, te verbinden, raken, motiveren en inspireren.

Al van jongs af aan ben ik geboeid door wat mensen beweegt. Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Lichaamstaal, gedrag, motivatie, inspiratie. Wat drijft mensen?!

Ik ben van oorsprong afgestudeerd als Sportleidster en (ortho) Bewegingsagoog in het psychomotorisch werkveld. Later opgeleid in de Hatha yoga en een 4-jarige Raja yoga opleiding. Ik volgde verschillende workshops, cursussen en trainingen in meditatie, Zijnsoriëntatie, psychodrama, biodanza, energie- en ademwerk, systemisch coachen en het toepassen van NLP.

In het verleden werkte ik o.a. als artistiek leider, regisseur, choreograaf, dans- en theatermaker. De expressie van ‘mens-zijn’ speelde daarin een belangrijke rol.

Gedurende mijn eigen levenspad heb ik altijd een diep spiritueel verlangen gevoeld om verbinding te maken met de diepere waarheid der dingen. De reden van ons bestaan als mens. Ik durf mezelf een zoeker naar waarheid te noemen en dat resulteerde in een prachtige ontdekkingstocht op weg naar levenskunst. Het leidde me naar de meest authentieke vorm van yoga en meditatie, de Koninklijke Raja Yoga. Via deze klassieke yogaleer (Indiase wetenschap) heb ik ervaren wie ik ten diepste werkelijk ben. Wat een openbaring om daar contact mee te maken, wat een thuiskomen en wat een verlangen om dit te delen en andere mensen ook te laten ervaren.

Oude Wijsheid, Nieuwe Wegen

Daar begint mijn missie, mijn ‘dharma’ zoals dat binnen de yoga heet. Het uitdragen van een oeroude wetenschap op een eigentijdse en toegankelijke manier.  Mensen ondersteunen en begeleiden op hun levenspad richting Levenskunst. Dat doe ik met veel liefde nu als Inspiratie- en Transformatiecoach en als  Yoga- en Meditatiedocent.

Mede door mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, ervaringen, burn-out en bewustzijnsproces meen ik die uitreikende hand te kunnen bieden. Het is mijn persoonlijke missie om op een open en integere manier mensen in beweging te brengen om verbinding te krijgen met onderhuidse processen en daar het verschil te maken. In mijn werk zet ik graag het hele kleurenpalet aan ervaring in om mensen uit te nodigen bij hun kern te komen.

Svarupa…in je ware aard gevestigd zijn (Patanjali)

Namasté
Monique van der Heijden