Dare to dream

Blog: Monique van der Heijden – GAIA House of Yoga

Iedereen heeft wel een bepaalde hartsdroom die hij of zij wil realiseren. Dat kan echt van alles zijn. Klein of groot, als je hart er maar sneller van gaat kloppen en je er heel erg blij van wordt van binnen! Blijft het enkel bij dromen en onderneem je verder geen actie? Dan is de kans klein dat je je die dromen waarmaakt. Door zaadjes te planten, intenties te gebruiken, dus actief met je droom aan de slag te gaan, kun je stap voor stap je ideaal bereiken. Ongeacht wat het is. Durf te dromen! Hou het voor mogelijk! Laat de wet van de aantrekkingskracht voor je werken. Ban twijfelgedachten uit je systeem en geloof erin dat jij het waard bent om deze droom te leven. Hieronder een aantal praktische tips:

Tip 1:

Stop met jezelf kleiner te maken.

Er is altijd wel een excuus of een reden om het niet te doen. Kijk wat daaronder zit? Saboterende gedachten? Angst voor het onbekende? Onzekerheid? Over gebrek aan kennis, onvoldoende geld, je gezin voorrang geven, faalangst, onvoldoende motivatie en tijdgebrek. Het zijn allemaal conditioneringen en negatieve gedachten die je weghalen bij wat je het allerliefste doet. Je bent het waard en als je ieder moment een betere versie van jezelf leeft, komt die droom ook dichterbij.

Tip 2:

Zet je droomplan op papier.

Kies een goed moment en een rustige plek. Ontspan en schrijf vervolgens op wat je wilt. Wat is je droomdoel? Wat heb je daarvoor nodig? Op welke termijn wil je dat realiseren? Hoe ga je dat aanpakken? Laat niet alleen je ratio spreken, maar volg juist je onderbuik gevoel. Wees voorbereid op jouw innerlijke criticus die uitstelgedrag in de hand werkt. Maak je droom zo concreet mogelijk, visualiseer het, geloof erin en uit het aan anderen!

Tip 3:

Focus je op je droom.

Weet je eenmaal wat je wilt en waar je hart naar uit gaat? Welke droom je waar wilt maken? Maak je droom behapbaar. Splits je ideaalplan op in kleine, realistische subdoelen. Zo houd je overzicht en blijf je gefocust. Geef het je tijd, aandacht en energie. Voel de liefde die je ervoor hebt. Laat je inspireren door anderen die hun dromen hebben waargemaakt. Lees hun verhalen en praat met ze. Ook dat helpt je focussen en einddoel te bereiken.

Omring je dus met mensen die zich op eenzelfde terrein hebben gerealiseerd in hun dromen en weet dat jij dat ook kunt. Mooie tip is het boek de Creatiespiraal van Marinus Knoope. Heeft mij erg geholpen!

Namasté Monique